Halal Sertifikatı

Halal sertifikatlaşdırma bir məhsul və ya xidmətin İslam qanunlarına uyğun hesab edildiyi bir prosesdir.
Ən ümumi meyarlar məhsulun donuz əti və ya spirtdən azad olması və heç bir qadağan olunmuş inqrediyentlə hazırlanmamasıdır.
Halal sertifikatı qanunla tələb olunmur, lakin əksər hallarda müsəlman istehlakçılar tərəfindən tələb olunur. Bir çox müsəlman sahibkarlar da İslam dəyərlərinə sadiqliyini göstərmək üçün halal sertifikatı almağı seçir. Bu, məhsulların müsəlman istehlakçıların istifadəsi və istehlakı üçün təhlükəsiz olmasını təmin edir.
Sertifikatlaşdırma prosesi İslam təşkilatları tərəfindən aparılır və qidadan kosmetikaya, maliyyə xidmətlərinə qədər geniş çeşiddə məhsul və xidmətlərə tətbiq oluna bilər.
Halal sertifikatı müsəlman istehlakçıların ehtiyac və tələblərinə cavab verən məhsul və xidmətlərə çıxış əldə etməsini təmin etmək üçün vacib bir üsuldur.
Bu sertifikata sahib olan firma və təşkilatlar bu xüsusiyyətləri ilə seçilir:


- Dini müddəalara və halal standartlara uyğun istehsal edirlər.
- İstehlakçıya inam aşılayaraq ictimai həssaslıq çərçivəsində xidmət göstərirlər.
- Onlar ISO 22000 Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sisteminin Keyfiyyət İdarəetmə Standartının tələblərinə uyğun olaraq xidmət göstərirlər.
- Onlar İslam meyarlarına və sağlamlıq, təmizlik və gigiyena şərtlərinə uyğun keyfiyyətlərə malikdirlər.
- Onlar məhsulun qablaşdırma materiallarının və saxlama şəraitinin halal standartlarına uyğun olduğunu nümayiş etdirirlər.
- Onlar hərtərəfli və ciddi yoxlama və nəzarət prosesindən keçirlər.
 
 
 
Onlayn chat
X